Pin it

Övernatta på Grand Hotel nära Centralstationen

Om du landar på Köpenhamns flygplats och tar tåget till Centralstationen kommer du nästan direkt till Grand Hotel. Från Hovedbanen behöver du bara gå några hundra meter innan du kan sätta ner ditt bagage och vila fötterna en stund innan du ger dig ut på upptäcktsfärd i staden.

Vesterbro erbjuder mängder med spännande saker för den som är nyfiken. Här finns både fantastiska musikscener, kaféer som får dig att glömma tid och rum, utställningslokaler och gallerier, restauranger, med kockar som skämmer bort dina smaklökar, och klädbutiker som du inte hittar någon annanstans.

Grand Hotel – ett klassiskt hotell med service i toppklass

Hotellet har 161 rum, alla med modern utrustning som plattskärm, trådlöst internet, telefon och hårtork. Man har bevarat den ursprungliga inredningen i lokalerna, med stuckatur och vindlande korridorer. På väggarna hänger bilder av gamla tiders Köpenhamn, som visar stadens historiska utveckling.

Hotellet har dessutom en italiensk restaurang: ’Ristorante Frascati’, tilknyttet. Här serverar man frukost, och under resten av dagen kan man beställa både lunch och middag i restaurangen. På sommaren kan man sitta utomhus och njuta av det myllrande folklivet på Vesterbrogade.

Vesterbro – från centralstationen till Carlsbergs gamla bryggeri

Vesterbro är en mycket dynamisk och levande stadsdel. De senaste tio åren har området blivit föremål för en kraftig renovering och utveckling. Det gäller i synnerhet området kring Halmtorvet vid gamla Kødby, området kring Enghave Plads och renoveringen och de kreativa initiativen vid Carlsbergs gamla bryggeri.

Byggnaderna vid det gamla bryggeriet är både fascinerande och vackra. Idag innehåller de allt från Dansehallerne, konsert-/eventhall, gokartbanor och restauranger till gallerier och Visit Carlsberg. Kontrollera gärna vad som finns på programmet innan du gör ett besök. Gläd dig åt en resa till Köpenhamn och boka din övernattning på Grand Hotel idag.