Pin it

Grand Hotel nära sevärdheterna i Vesterbro och Frederiksberg

Centralt läge

Grand Hotel har ett mycket centralt läge och ger dig bekväm tillgång till några av de intressantaste kvarteren i Köpenhamn. Hotellet ligger nära Centralstationen i hörnet av Vesterbrogade och Reventlowsgade.

Vesterbrogade är den gamla huvudgatan, som delar Vesterbro och Frederiksberg. Om du går ner för Reventlowsgade stöter du på Istedgade på höger hand. Istedgade är Vesterbros unika huvudgata. På Istedgade och gatorna i närheten hittar du sjabbiga värdshus och porrbutiker sida vid sida med smarta designerbutiker, små fina kaféer och trendiga cocktailbarer.

På Vesterbro ligger också Vega, som är en av Europas mest populära musikscener. I Kødbyen vid Sønder Boulevard hittar du både restauranger, kaféer och gallerier och kan sitta och hänga med stadens innefolk.

Upplev unika designbutiker, sevärdheter och restauranger.

Den inre delen av Frederiksberg gränsar mot Vesterbro. Här hittar du några av kvarterets finaste shoppinggator.

Værnedamsvej är en liten, men mycket attraktiv, sidogata som ligger mellan Vesterbrogade/Frederiksberg Alle och Gamle Kongevej och har allt du kan önska dig när du är ute och shoppar.

Frederiksberg är egentligen en egen kommun, men området känns som en integrerad del av Köpenhamn. Man känner dock tydligt att stadsdelen är betydligt fashionablare än många av Köpenhamns mest populära kvarter.

Om du går ut på den vackra Frederiksberg Allé stöter du på två av stadens teatrar: Betty Nansen och Aveny T – ta en titt på deras program innan du besöker staden.

I slutet av Frederiksberg Allé ligger Frederiksberg Have – och strax till vänster om ingången hittar du Storm P. – ett litet, spännande universum med tecknarens samhällssatiriska teckningar.

I Frederiksberg Have kan du se Frederiksberg Slot, och dessutom få en glimt av både apor och elefanter i Zoologisk Have. Och den som vill se fler djur hittar huvudingången till Köpenhamns zoo på Roskildevej.

Gamle Kongevej erbjuder också mängder med fina shoppingmöjligheter.

Övernatta på Grand Hotel och upplev allt som finns i närheten

Efter en lång dags rundtur med shopping och sevärdheter i området kan ni skämma bort er själva på en av stadsdelens bästa restauranger, t.ex. Famo 51, Spicylicious, Lê Lê nhà Hàng och många andra.

Når dagen är slut kan du njuta av en övernattning på välrenommerade Hotel Grand, som bjuder på service i toppklass. Boka din övernattning idag.